Werken als schade expert

Werken als schade expert is afwisselend en vraagt zelfstandig werken

Als schade expert of schade inspecteur inspecteer je auto’s. Dagelijks bekijk je auto’s die geïnspecteerd moeten worden op mogelijke schade en wat de hoogte is van deze schadelast. Is een auto aan het einde van het leasecontract en klaar om verkocht te worden? Wat is dan de verkoopwaarde? Of soms komt de auto zo uit de autoproductie. Het nieuwe voertuig wordt per vrachtwagen, per trein, per boot of container afgeleverd op de havens. Is de nieuwe auto netjes aankomen op locatie? Is een auto klaar voor de import of export? Dat zijn zaken die de schade expert bekijkt.

Schade expert in de automotive branche

Als schade expert of schade inspecteur zet je je schade expertise in bij één van de partnerbedrijven van WeR1 care. WeR1 care werkt al jaren samen met automotive bedrijven en autoveiling bedrijven zoals Macadam, Unicar, SGS of Schipper Vaasen. Je beoordeelt de auto’s onafhankelijk en objectief. Daarbij krijg je te maken met verschillende automerken en autotypes. Je bekijkt de achtergrond van de auto en de omstandigheden van de auto. Kortom: je baan als schade expert wordt niet saai!

Flexibel ingezet en veel leren

Je wordt als schade expert flexibel ingezet op de verschillende locaties, op momenten dat je nodig bent. De ene dag is het druk op de ene plek en de andere dag komen handen en voeten te kort op de andere locatie. Zo is er dus altijd afwisseling waarnaar jij op zoek bent!

Je wordt ingewerkt door gevorderde collega’s schade experts van WeR1 care. Je bekijkt de staat van de auto of het voertuig, je maakt foto’s via een fotocamera en legt de informatie vast. Tijdens het werk leer je praktisch door te doen. Zo leer je onder andere werken met de diverse waardebepaling systemen en calculatiesystemen zoals Audetax en E-calc/Eurotax.

Werken bij WeR1 care

Het team van WeR1 care is een vast team van professionals met schade expertise in de autoschade markt. Je werkt wisselend met andere collega’s. Heb je alles onder de knie, dan kan het zijn dat je geheel zelfstandig op pad wordt gestuurd. Je krijgt een auto van ons ter beschikking om naar de locaties in Nederland of in België te rijden. 

Bekijk de openstaande vacatures bij WeR1 care!

Carrière als schade expert bij WeR1 care?

Zin om aan de slag te gaan in de autobranche? Solliciteer op één van de vacatures of bel voor een eerste kennismaking! We zijn altijd op zoek naar fijne collega’s die ons team aanvullen.

Bel ons snel op +31 20 73 73 263 of neem hier direct online contact met ons op!

Ga naar de schade expert vacatures!

Schade expert 5 home- weR1care

Hoe kan ik aan de slag als schade expert

Stap een
Bekijk de vacature en solliciteer

Affiniteit met auto’s. Zelfstandig op pad, representatief en communicatief. Herken je jezelf hierin? Dan is schade expert of schade inspecteur wil iets voor je. Stuur een berichtje met je CV via het formulier op de vacature pagina of via ons contactformulier.

Stap twee
Kennismaking en op gesprek

Elke samenwerking begint met een kennismakingsgesprek. Pas jij bij WeR1 care en past WeR1 care bij jou? Is werken als schade expert wat voor je? Wat verwacht je van werken bij WeR1 Care? Samen gaan we op zoek naar de antwoorden.

Stap drie
Aan de slag bij WeR1 care

Is er een klik? Dan staat er niets meer in de weg en zullen wij jou een aanbod doen. Tijdens de start bij WeR1 Care leer je werken met de diverse calculatie systemen en kom je te werken bij één van onze partnerbedrijven! Denk aan Macadam, Unicar, SGS of Schipper Vaasen. 

Interesse gewekt?

Snel naar ons vacature overzicht! Neem dan contact met ons op via +31 20 73 73 263 of gebruik het online formulier.